Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

SAMI tar upp jakten på Årets Klubb 2016

2017-01-24 07:30:28

2017-01-24
SAMI (Svenska artisters och musikers intresseorganisation) inleder nu den årliga jakten på att hitta Årets Klubb. För fjärde året går de ut och ber klubbesökare över hela landet att berätta vilken klubb som skapar den bästa upplevelsen för danssugna besökare och samtidigt spelar schysst musik som ser till att musiker och artister får betalt för sitt arbete.

  

Förra året deltog sammanlagt 678 klubbar över hela landet i omröstningen. Vinnare 2015 var Verket nattklubb på Nöjesfabriken i Karlstad som kammade hem 240 röster av totalt 1 528. I år deltar 641 antal klubbar i tävlingen.   

 

Mellan 23 januari och 10 februari kommer alla klubbesökare kunna rösta på hemsidan www.schysstmusik.se och säkerställa att priset för Årets Klubb går till det egna favoritstället.

 

Sami samlar in ersättning för musik som spelas offentligt. Ersättningen kommer från verksamheter som använder upphovsrättsligt skyddad musik.

 

- Restauranger, diskotek, hotell och andra nattklubbsarrangörer är väldigt viktiga kunder för Sami och har stor betydelse för våra 37 000 anslutna artister och musiker. Klubbarna sprider schysst musik och betalar ersättning för det. Det vill vi uppmärksamma och hylla, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på Sami.

 

 

 

För mer information kontakta:

Ann Rosenberg, försäljningschef 

08 453 34 14, ann.rosenberg@sami.se

 

Annika Hiltunen, kommunikationschef

0730 44 94 09, annika.hiltunen@sami.se

 

 

Sami (Svenska artisters och musikers intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från närmare 42 000 musikanvändare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. Sami har över 37 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt. www.sami.se

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››