Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

SAMI:s vd Stefan Lagrell tar plats som vice ordförande i SCAPR

2016-06-07 07:36:49

2016-06-07
I slutet av maj genomfördes SCAPR:s årliga generalförsamling, denna gång i Toronto, Kanada. Stefan Lagrell, vd på SAMI omvaldes som ledamot till styrelsen för en period av tre år och fick sedan ledamöternas stöd att inta rollen som vice ordförande under ett år.

 

 

– SAMI har många medlemmar med stora framgångar i andra länder, därför är det så oerhört viktigt att vi arbetar för att de internationella relationerna fungerar, säger Stefan Lagrell, vd på SAMI. 


SCAPR (Societies’ Council for the Collective Management of Performers’ Rights) är utövarsällskapens internationella samarbetsorganisation för rättighetsförvaltning, insamling och distribution av upphovsrättslig ersättning.

 

SAMI var med och grundade SCAPR redan 1988 och har sedan dess aktivt deltagit i olika arbetsgrupper, samt varit representerade i styrelsen sedan 2012.

 

– Med ett så stort nät av bilaterala avtal som vi har, vill vi så klart säkerställa att utväxlingen av både pengar och information fungerar så enkelt och kostnadseffektivt som möjligt, säger Stefan Lagrell.

 

 

Kort om SCAPR

SCAPR samlar 61 upphovsrättssällskap från 44 länder världen över och verksamheten har sitt säte i Bryssel. Samarbetet syftar till att underlätta och effektivisera utbyte av ersättningar över gränserna, bland annat genom att ta fram modellavtal, ”code of conduct”, samt internationella databaser för utövare, repertoar och spelinformation. Läs mer om SCAPR på deras hemsida ›› 

 

 

För mer information kontakta:

Annika Hiltunen, kommunikationschef SAMI
annika.hiltunen@sami.se
0730 44 94 09

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från mer än 42 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har över 36 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››