Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

EU-kommissionen missar målet

2016-09-23 13:13:51

2016-09-23
Det nya förslaget om en reformerad upphovsrätt som EU-kommissionen presenterade förra veckan är ingenting annat än ett misslyckande. Det anser SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) som menar att utövarna ännu en gång har glömts bort.

 

- Visserligen medger kommissionen att artister och musiker möter svårigheter när det gäller att få betalt för att deras musik spelas på nätet. Det är bra, men de missar målet fullständigt när de endast föreslår åtgärder som i slutänden ändå inte kan garantera en ersättningsrätt för utövarna, säger Stefan Lagrell, vd på SAMI.

 

SAMI har tillsammans med den europeiska utövarorganisationen AEPO-ARTIS, under en lång tid drivit kampanjen Fair Internet för att synliggöra hur orättvis ersättningsrätten är vid streamad musik och har i dagsläget samlat i över 30 000 namnunderskrifter för en oavvislig ersättningsrätt.  

 

- En modern upphovsrätt ska vara rättvis och balanserad. Det är därför vi förslår en garanterad och oavvislig ersättningsrätt till alla artister och musiker, oavsett avtal eller var musiken spelas, säger Stefan Lagrell. 

 

Länkar till Fair Internet-kampanjen:

http://www.fair-internet.se/ 

http://www.fair-internet.eu/ 

 

För mer information kontakta: 

Annika Hiltunen, kommunikationschef SAMI

annika.hiltunen@sami.se

0730 44 94 09

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från över 42 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har 37 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt. www.sami.se

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››