Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

Årets Klubb 2015 korad på Manifestgalan

2016-02-08 15:07:28

2016-02-08
Vinnarna av SAMI:s Manifestpris Årets Klubb utsågs på fredagens Manifestgala på Nalen. Nattklubbsbesökare över hela landet har röstat fram sin favoritklubb bland de över 700 klubbar som ersätter artister och musiker för den musik som spelas på dansgolvet.

 

 

Priset Årets Klubb är till för att uppmärksamma de klubbar som skapar de bästa upplevelserna för sina besökare och som samtidigt ersätter artister och musiker för deras jobb. Nu har årets schysstaste klubb åter korats på Manifestgalan när SAMI delade ut priset för tredje året i rad. Priset gick i år till Verket nattklubb på Nöjesfabriken i Karlstad, med motiveringen:


"För sin schyssta musik och de mest engagerade klubbesökarna, som kommer för klubbens grymma musik och sköna känsla. Här har man skapat ett koncept utöver det vanliga som är så mycket mer än bara en nattklubb, och där musiken ständigt står i fokus.”

 

Prisutdelarna från SAMI var Ann Rosenberg, försäljningschef, och Linda Holmgren, ansvarig för artistrelationer.

 

- Vi vill uppmärksamma framgångsrika klubbar och belöna dem för deras arbete. Klubbarna ger inte bara sina besökare upplevelser, de spelar också en viktig roll för artister och musiker. På klubbarna sprids ny musik, samtidigt som de betalar till SAMI så att vi kan ersätta artisterna och musikerna, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

 


För mer information kontakta:

Ann Rosenberg, försäljningschef SAMI

ann.rosenberg@sami.se

 08-453 34 14


SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från mer än 43 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har över 36 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.

www.sami.se 

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››