Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

Annika Hiltunen ny kommunikationschef på SAMI

2016-04-08 12:05:18

2016-04-08
SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) har anställt Annika Hiltunen som ny kommunikationschef. Efter nästan 2,5 år som account director på PR-byrån JMW går hon nu över till musikbranschen för att arbeta med utövares upphovsrätt.

 

- Musikbranschen är i ett oerhört spännande läge just nu. Branschen växer kontinuerligt och svensk musikexport har aldrig varit större, men utmaningarna är stora. Vi behöver säkerställa att den tredjedel av branschintäkterna som kommer från upphovsrättsmarknaden fortsätter värnas och att kompetensen stannar här i Sverige, säger Annika Hiltunen, kommunikationschef på SAMI.

 

Annika Hiltunen har tidigare arbetat som PR-konsult på Westander och på JMW, men har sedan tidigare lång erfarenhet av politisk kommunikation från Moderaterna, där hon både arbetat som tjänsteman på nationell nivå och haft egna förtroendeuppdrag.

 

- SAMI bedriver ständigt ett intensivt arbete för att stärka artisters och musikers rättigheter i såväl lagstiftning som tillämpning. Allt eftersom förutsättningarna för artisters och musikers ersättningsmöjligheter förändras, behöver vi bli bättre på opinionsbildning och strategisk kommunikation, både nationellt och på EU-nivå. Annika Hiltunen har precis den breda kunskap och politiska erfarenhet som vi behöver för att fortsätta stärka våra intressen, säger Stefan Lagrell, vd på SAMI.

 

För mer information kontakta:

Annika Hiltunen, kommunikationschef SAMI  

annika.hiltunen@sami.se

073-044 94 09

 

Stefan Lagrell, vd SAMI

stefan.lagrell@sami.se

08-453 34 70

 

 

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från över 42 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har 36 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt. www.sami.se

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››