Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

SAMI:s nya utbildning ger artister och musiker en ljusare framtid

2015-01-26 08:36:23

2015-01-26
SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) lanserar idag en helt ny utbildning för artister och musiker. Syftet är att ge svenska artister och musiker mer kraft att påverka i musikbranschen och därmed öka möjligheterna till starkare rättigheter och större intäkter.

 

Artister och musiker med intresse för att engagera sig i framtida styrelsearbete både inom fackliga organisationer och inom SAMI, har möjlighet att ansöka om att delta i utbildningen som erbjuder plats för 30 deltagare.

 

- Att artister och musiker involverar sig på beslutsfattande nivå i sin egen bransch är viktigt för att de ska kunna påverka utvecklingen. Det finns inga styrelseutbildningar för musiker idag, och därför vill vi skapa förutsättningar för våra anslutna att få ett större inflytande på sin egen framtid, säger Stefan Lagrell, VD på SAMI.

 

Utbildningen startar den 9 mars och omfattar fem heldagar (utspridda över året), på Nalen i Stockholm. Sista ansökningsdag är den 18 februari och antagningsbesked kommer redan den 23 februari. Deltagarna kommer att få kunskaper om:

 

  • Musikbranschens aktörer – vem gör vad och varför finns de?
  • Verksamhetsutveckling
  • Styrelsearbete – så funkar det
  • Musikens politik och mediehantering
  • Ekonomi och juridik

 

Utbildningen arrangeras av SAMI i samarbete med huvudmännen Musikerförbundet, Sveriges Yrkesmusikerförbund och Teaterförbundet, och kommer att återkomma årligen.

 

Läs mer om utbildningen på sami.se ››

 

 

För mer information kontakta:

Elisabet Widlund, kommunikationschef SAMI

elisabet.widlund@sami.se

0730-44 94 09

 

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från över 42 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har 33 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.

www.sami.se

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››