Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

SAMI tecknar avtal med slovakiska Slovgram

2015-04-17 15:13:49

2015-04-17
SAMI har tecknat avtal om utväxling av upphovsrättsersättningar med Slovakien. De första utbetalningarna till svenska rättighetshavare vars musik spelats i Slovakien beräknas kunna ske under 2015.

 

Avtalet med Slovgram omfattar ersättningar för utsändning av fonogram i radio och TV, för offentligt framförande, som t ex på restauranger och i butiker, samt privatkopieringsersättning. Avtalet omfattar ersättningar insamlade för år 2010 och framåt.

 

På motsvarande sätt kommer SAMI att betala ut upphovsrättsersättningar till Slovgram för vidare genombetalning till artister och musiker anslutna till Slovgram för inspelningar som spelats i Sverige.

 

Mer information:
Martina Andersson, Internationella relationer SAMI, tel: 08-453 34 25, martina.andersson@sami.se

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från över 42 000 musikanvändare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har över 33 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.
www.sami.se 

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››