Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

SAMI delar ut priset Årets Klubb på Manifestgalan och lanserar ny tävling för klubbesökare

2014-11-04 17:43:46

2014-11-03
SAMI instiftade förra året ett helt nytt och unikt pris – Årets Klubb – som delas ut på Manifestgalan. Priset är till för att uppmärksamma de klubbar som skapar de bästa upplevelserna för sina besökare och som samtidigt ersätter musiker och artister för deras jobb. Nu återupptas jakten på årets schysstaste klubb och samtidigt lanseras en ny tävling för de klubbesökare som röstar på sin favoritklubb.

 

Klubbesökare över hela landet har nu återigen möjlighet att rösta fram sin favoritklubb till Årets Klubb via schysstmusik.se . Nytt för i år är att den som röstat även har möjlighet att delta i en tävling om biljetter till Manifestgalan 2015.

 

Röstningen pågår under perioden 3 november till 10 december. De fyra klubbar som fått flest röster bjuds in till Manifestgalan, och vinnaren bland de röstande klubbesökarna får två biljetter för att närvara när vinnaren presenteras på Manifestgalan den 6 februari 2015 på Nalen i Stockholm.

 

I dag har SAMI över 600 klubbar över hela landet som kunder och fler än 32 000 anslutna artister och musiker.

 

- Vi vill uppmärksamma framgångsrika klubbar och belöna dem för deras arbete. Klubbarna ger inte bara sina besökare upplevelser, de spelar också en viktig roll för artister och musiker. Dels sprider klubbarna musik, dels betalar de till SAMI så att vi kan ersätta artisterna och musikerna. På så sätt kan de fortsätta att spela in musik, säger Elisabet Widlund, kommunikationschef på SAMI.

 

För mer information kontakta: 
Elisabet Widlund, kommunikationschef SAMI 
Tel: 08-453 34 24, 0730-44 94 09, elisabet.widlund@sami.se

 

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från närmare 42 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har över 32 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.  www.sami.se

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››