Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

Över 600 nattklubbar nominerade till ”Årets Klubb”

2014-11-27 11:48:02

2014-11-27
För andra året i rad anordnar SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, manifestpriset ”Årets Klubb”. Snart avslutas omröstningen och fram till den 10 december har alla nattklubbsbesökare runt om i landet möjlighet att rösta på sin favoritklubb. I hela Sverige finns över 600 klubbar nominerade.


Tävlingen ”Årets klubb” anordnas av SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, och vinnaren utses via en omröstning på hemsidan schysstmusik.se. En förutsättning för att kunna vinna tävlingen är att klubben ersätter musiker och artister för den musik som spelas på dansgolvet.– Detta är vårt sätt att uppmärksamma och ge tillbaka till de klubbar som faktiskt betalar musikerna och därmed spelar och sprider schysst musik om kvällarna, säger Elisabet Widlund, kommunikationschef på SAMI.SAMI samlar in ersättning för musikers och artisters räkning när deras musik sprids via till exempel radio och tv samt vid offentliga framföranden. Idag har SAMI 33 000 anslutna musiker och artister och drygt 600 klubbar betalar ersättning till organisationen.– Att en klubb blir populär beror många gånger på att den spelar musik som besökarna uppskattar. Artisterna som ligger bakom musiken ska därför självklart få betalt när de bidrar till att locka gäster till klubben, säger Elisabet Widlund.Årets klubb 2013 blev Heaven Up Here på restaurang Landet i Hägersten, Stockholm. Precis som förra året får den vinnande klubben ta emot sitt pris vid Manifestgalan på Nalen i Stockholm. En gala dit alla som röstar även har chans att vinna biljetter. Manifestgalan går av stapeln den 6 februari 2015.

 

Klicka här för att se samtliga nominerade klubbar ›› (pdf)

 

För mer information och kontaktuppgifter till klubbarna, kontakta:
Elisabet Widlund, kommunikationschef SAMI
elisabet.widlund@sami.se
0730-44 94 09SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) bevakar artisters och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell upphovsrättslagstiftning. Ersättning samlas in i samarbete med Ifpi och pengarna kommer från över 42 000 licenstagare som betalar för att använda musik i sin verksamhet. SAMI har 33 000 anslutna musiker och artister som medverkat på en inspelning, och som får ersättning när deras musik spelats offentligt.

 www.sami.se 

Aktuellt

Hjälp oss hitta våra saknade vänner!

Nu listar vi de låtar som spelats 2015, där hela eller delar av SAMI-listan saknas. Vi har pengar som väntar på de som är med på dessa inspelningar. Men utan SAMI-listan vet vi inte vilka de är. Har du medverkat på någon av låtarna? Vet du någon som saknas?

Saknade SAMI-listor ››

 

Arkiv ››