Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

Diplomerade deltagare 2015

 

Namn: Amanda Mair
Född: 1994
Bor i: Stockholm

Amanda är artist och låtskrivare. Som 16-åring blev hon signad av Labrador Records och sedan dess har hon turnerat både i Sverige och internationellt. För närvarande gör hon co-writes med olika låtskrivare och är med i bandet Vo PAM, som släpper sin EP den 24 februari. Amanda studerar sång på Rockmusiklinjen. Hon har tidigare läst företagsekonomi på Folkuniversitetet och musikproduktion på SAE Institute.

 

Foto: Per Eriksson

Namn: Anders Norén
Född: 1974
Bor i: Falun
Anders spelar viola och är alternerande stämledare i Dalasinfoniettan. Han har tidigare varit styrelseledamot i kammarmusikföreningen Spelrum och Dalasinfoniettans Vänner. Numera är han ordförande i den lokala fackklubben SYMF 27. Anders har studerat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och på Musikkonservatoriet i Falun.
  Namn: Annika Holmberg
Född: 1974
Bor i: Stockholm
Annika är sångerska, musiker, låtskrivare, utbildningsledare och kommunikatör. Hon coachar och föreläser inom specialområdena sång, tal och prestationspsykologi. Sedan 2012 är hon också ordförande i Föreningen för Complete Vocal Technique-lärare i Sverige. Annika har studerat på bland annat Stockholms Musikkonservatorium och Complete Vocal Institute i Köpenhamn.
  Namn: Axel Berglund
Född: 1989
Bor i: Göteborg
Artist, producent, DJ samt klubb- och festivalarrangör. Axel är en av grundarna till klubben Zättigung samt delägare och marknadsföringschef för Gothenburg Sound Festival. Han jobbar även som frilansande fotograf, där han förutom arkitektur fotar alla spelningar med sitt gamla band Pale Honey. Axel har dessutom en civilingenjörsutbildning från Chalmers.
  Namn: Cecilia Klingspor
Född: 1965
Bor i: Stockholm
Cecilia är kompositör, artist och musiker. För närvarande arbetar hon på sitt kommande album. Cecilia har studerat på Kungliga Musikhögskolan, där hon var masterrepresentant i en av skolans nämnder. Hon är engagerad som ombud för COOP och sitter även i Klingsporska Släktföreningens styrelse.
  Namn: Cecilia Vaz
Född: 1986
Bor i: Stockholm 
Cecilia är musikproducent, låtskrivare och artist. Hon utgör den ena delen av artistduon VAZ och driver även det egna företaget VAZ Productions. Cecilia är initiativtagare till jämställdhetsprojektet Studio XX och medlem i det kvinnliga musiknätverket Lights are Changing. Hon har bland annat studerat musikvetenskap på Stockholms universitet.
  Namn: Ellinor Borggren
Född: 1988
Bor i: Stockholm
Ellinor är utbildad låtskrivare och producent på RML (RockMusikLinjen). Idag studerar hon på Retorikkonsultprogrammet på Södertörns högskola. Hon är ordförande i Musikerförbundets avdelning Öst och ledamot i LO-distriktet Stockholms läns styrelse. Hon har även erfarenhet som projektledare, musikhandledare och styrelseledamot i föreningen Popkollo Katrineholm.
  Namn: Emanuel Olsson
Född: 1976
Bor i: Stockholm
Pianist, låtskrivare och musikproducent. Emanuel är kontrakterad låtskrivare på Cosmos Publishing och har en egen studio i centrala Stockholm. Bakom sig har han 20 års erfarenhet som professionell musiker. Emanuel har studerat idéhistoria på Stockholms universitet.  Dessförinnan gick han bland annat Musiklinjen på Södra Latin. Emanuel är medlem i Unisong.
  Namn: Eugene Maguid
Född: 1967
Bor i: Gävle
Musiker med erfarenhet som solokontrabasist, stämledare och koordinator. Eugene har gått en tvåårig diplomutbildning vid Genève-konservatoriet, där han erhöll ”Pris för virtuositet”. Han har vid flera tillfällen varit engagerad som solobasist i produktioner med kammarorkestrar. 2000–2008 var han styrelsemedlem i SYMF, avdelning 11. Eugene är idag ansvarig koordinator i utveckling av kammarmusikserien för Gävle Konserthus AB.
  Namn: Ezana Mussie
Född: 1986
Bor i: Malmö
Ezana är musiker och producent. Han ansvarar även för musikinnehållet på Clarion Malmö Live. Ezana har varit med och bildat hiphop-gruppen Som Fan. Tillsammans startade gruppen skivetiketten Savantgarde, och kom att inleda ett samarbete med Sony Music Sweden. 2014 blev Ezana nominerad till ”Årets producent” på Kingsize-galan. Vid sidan om musiken har han en examen inom sociologi.
  Namn: Jenny Silver
Född: 1974
Bor i: Göteborg/Ängelholm
Jenny inledde sin sångkarriär som 17-åring. Sedan dess har hon medverkat på ett flertal skivor, uppträtt i musikaler och gjort TV-framträdanden. Förutom att sjunga spelar hon piano, gitarr och cello.
  Namn: Joakim Nilsson
Född: 1984
Bor i: Stockholm
Joakim har tio års erfarenhet som turnerande musiker. Han spelar saxofon i Movits! och jobbar med management för både Movits! och Alaska. Han har även administrativt ansvar för skivbolag och produktionsbolag. Mellan 2003 och 2004 studerade Joakim jazz vid Capilano College i Vancouver. Han har idag ett styrelseuppdrag för Change by Me.
  Namn: Joel Botnen Diamant
Född: 1977
Bor i: Stockholm
Joel är musiker med klaviatur som främsta instrument. Han komponerar också, framförallt till rörlig bild och dramatisk gestaltning. För närvarande sitter Joel som styrelseledamot och regionalt skyddsombud i Musikerförbundets avdelning Öst samt som ledamot i förbundsstyrelsen.
  Namn: Lise Kroner
Född: 1987
Bor i: Malmö
Lise är i första hand sångerska men också kompositör. Hon är aktiv i folk- och jazzvokalensemblen Åkervinda, där hon utöver sång står som arrangör, bokare och fundraiser. Lise har gått ett flertal musikutbildningar och studerar till jazzmusiker på Malmö Musikhögskola.
  Namn: Lovisa Thurfjell
Född: 1988
Bor i: Stockholm
Lovisa spelar och sjunger i punkrockbandet Tiger Bell. Emellanåt jobbar hon i en gitarraffär, varvat med sitt deltidsarbete som administratör på Popkollo. Lovisa har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning kultur och organisation. 2011–2013 var hon ordförande i Musik Direkt i Stockholm.

 

Foto: Matt Wignall

Namn: Mats Björke
Född: 1982
Bor i: Stockholm
Mats är producent och musiker. Han var tidigare keyboardist i Mando Diao, men har på senare år producerat och turnerat med Thorsten Flinck samt gjort diverse andra produktioner med bland andra Caviare Days och Emelie Irewald. Mats driver det egna skivbolaget label259 med tillhörande studio. Han är numera även ordförande i Teknikeralliansen Dalarna.
 

Namn: Mattias Törnell
Född: 1980
Bor i: Gävle
Låtskrivare, producent och soloartist. Mattias har läst musikproduktion vid Linnéuniversitetet och driver en enskild firma inriktad mot just musikproduktion. Han har också ett eget skivbolag där han ger ut både sin egen och andra artisters musik. Vidare håller han i grundutbildningar inom upphovsrätt och allmän musikbranschkunskap, bland annat via samarbeten med ett antal studieförbund. Mattias jobbar även deltid som musiklärare.

  Namn: Mia Hansson
Född: 1964
Bor i: Stockholm
Mia spelar och sjunger i coverbandet Nurse Diesel sedan 20 år tillbaka. Hon arbetar även med teater, bland annat på Teater Reflex och som röstskådespelare. Genom åren har hon jobbat på sammanlagt 25 festivaler, med ansvar för artisthantering och service. Däribland Sweden Rock och Stockholm Jazz Festival. Studierna skedde på Rockmusikerlinjen.

 

Foto: Anna Rosén

Namn: Miranda Bjerking Raeder
Född: 1989
Bor i: Göteborg
Musiker, sångerska och låtskrivare. Miranda tog examen i programmet Individuell musiker på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon driver två band, Black Dough och Tellus Children, som hon skriver musik till samt spelar och sjunger i. Utöver detta jobbar hon bland annat med teateruppsättningar och driver eget skivbolag. Miranda sitter i IMPRA:s styrelse och är ordförande och medlem i replokal/musikerkollektivet Fabriken i Göteborg.
  Namn: Mårten Fredholm
Född: 1983
Bor i: Stockholm
Mårten är trummis, producent och skivbolagsägare. Han grundade musikskolan MUSIKSTIL år 2004 och är idag VD för skolan. 2014 startade han skivbolaget Grand Music Group. Till skivbolaget hör en topputrustad kommersiell studio. Mårten har studerat trummor och slagverk på AMP och RML Fryshuset samt trummor, slagverk och ljudteknik på Musikhögskolan i Piteå.
  Namn: Niklas Bergwall
Född: 1980
Bor i: Stockholm
Niklas är producent, låtskrivare och manager. Han är även grundare av e-handeln gulakatten.se och äger skivbolaget Top DJ Music. Som 20-åring blev Niklas kontrakterad låtskrivare hos Sony/ATV Scandinavia. Parallellt med detta hade han en kortare musikkarriär under artistnamnet DoubleN.
  Namn: Niklas Widén
Född: 1984
Bor i: Uppsala
Niklas har medverkat som studiomusiker på ett stort antal låttitlar. Han har även medproducerat, spelat in och mixat album för bland andra Downhill Bluegrass Band. Idag slutför Niklas en ekonomexamen med musikbranschprofil vid Uppsala Universitet. Vid sidan av studierna jobbar han som frilansmusiker och undervisar i gitarr och pedal steel guitar, det senare på Musikhögskolan i Piteå.
  Namn: Patrik Arve
Född: 1965
Bor i: Stockholm
Patrik har 30 års erfarenhet inom musikbranschen och är aktiv musiker i banden Teddybears, Bröderna Lindgren, Krösus och Swedish Tiger Sound. Han är dessutom A:et i produktionsbolaget BLA Stockholm. Genom åren har Patrik regisserat flera musikvideos, översatt pjäser för Stadsteatern och komponerat filmmusik. Studierna består av en eftergymnasial konstutbildning från Basis.
  Namn: Per Alexander Esbjörnsson
Född: 1982
Bor i: Stockholm
Producent och låtskrivare. Per Alexander har bland annat gått Audio Production Program på SAE och Rockmusikerlinjen i Stockholm. 2013 startade han upp ett forskningsprojekt om vägen in i musikbranschen. Idag driver han det egna ljud- och bildproduktionsbolaget Beating Heart Group.

 

Foto: Hedvig Jennings

Namn: Petra Marklund
Född: 1984
Bor i: Stockholm
Petra är artist och låtskrivare med 17 års erfarenhet inom musikbranschen. 2003 slog hon igenom under artistnamnet September. Hon har varit programledare för Allsång på Skansen och driver ett eget företag för artistisk verksamhet. Petra gick Musiklinjen på Södra Latin och har läst företagsekonomi.

 

Foto: Fredrik Sandberg

Namn: Petter Sand
Född: 1970
Bor i: Enköping
Petter är musiker och delägare i dansbandet Micke Ahlgrens orkester. Han driver även ett eget bokningsbolag. Petter har tidigare suttit i styrelsen för Enköpings jazzklubb och varit lärare i träblås på Musik & Dansskolan i Enköping.
  Namn: Sara Varga
Född: 1982
Bor i: Stockholm
Sara är artist, musiker och låtskrivare. Hon har gett ut tre studioalbum och håller nu på att spela in ett fjärde. Tillsammans med Lars Hägglund har hon producerat filmmusiken till ”Bäst före”. Vid sidan om musiken har Sara bland annat jobbat med PR och marknadsföring, varit chefredaktör på aveny.se och publicerat två böcker.
 

Namn: Susanne Fellbrink
Född: 1966
Bor i: Sundsvall
Susanne är artist, låtskrivare och arrangör. Hon driver ett eget skivbolag och förlag och har dessutom ägt och drivit en egen konsert- och eventlokal. Susanne är även initiativtagare och projektledare för Female Singer-Songwriters. 2008–2014 var hon utsedd av regeringen som ambassadör för kvinnors företagande.

 

Foto: Stefanie Andersson

Namn: Tobba Andersson
Född: 1968
Bor i: Örebro
Tobba jobbar med föreningsutveckling och musikbransch på Studiefrämjandet i Örebro. Han har 20 års erfarenhet som skivbolagschef på Zorch Productions och har drivit klubbar varje vecka i 15 års tid. Han har även varit turnéledare i Tyskland och projektledare för utomhus-event med Millencolin och Nationalteatern i Örebro. Tobba är ordförande i kulturföreningen Kf PAX och MoKS Mellan.

 

Foto: Jessica Lund

Namn: Vera Josefina Larsson
Född: 1981
Bor i: Stockholm/Norrbotten
Artist, musiker och låtskrivare från Norrbotten som gör musik under namnet Vera Vinter. Vid 18 års ålder debuterade hon som singer songwriter i Japan. Därefter följde musik- och ekonomistudier. Solodebutalbumet ”Idyll” släpptes 2012 på Sony Music. 2014 startade Vera det egna skivbolaget Bjärka, där hon i februari 2016 släpper sitt andra soloalbum.

 

Foto: Anna Thorbjörnsson

Namn: Vincent Hashmi
Född: 1980
Bor i: Stockholm
Vincent är tenor med en musikdramatisk examen från Operahögskolan. 2012–2013 studerade han på Staatsoper Unter den Linden i Berlin. Där anordnade han vid sidan om studierna interkulturella möten med kulturutövare och deltog i ett utbyte med Radialsystem. Vincent har även en bakgrund inom finans och har lett sponsringsprojekt för byggnationen av ett konserthus i Dalarna. Han är dessutom 2015 års Ingmar Bergmanstipendiat.