Ta mig till mobilanpassad hemsida
Dela:

Oktober 2015

2015-09-30 11:17:32 Årets största utbetalning redan nu – och 10 miljoner mer än förra året!

Septemberutbetalningen skickades den 28 september och SAMI betalade ut nästan 40 miljoner kronor till artister och musiker. Det är drygt 10 miljoner mer än förra årets största utbetalning!

2015-09-29 10:48:09 Snabbare genombetalningar och bättre rapportering

Många av er har säkert redan noterat, att det under våren 2016 kommer att införas en ny lag i Sverige som handlar om kollektiv rättighetsförvaltning – alltså det som vi på SAMI ägnar oss åt. Vi har tidigare rapporterat om detta och att lagförslaget kommer från ett EU-direktiv som Sverige nu ska föra in i svensk lag. Vi på SAMI är positiva till lagen som vi hoppas och tror kommer att gagna såväl våra rättighetshavare som den som betalar för att använda musik.

2015-09-28 11:17:56 Vi ses väl på årets Stim Music Expo?

Den 19 oktober är det dags för årets Stim Music Expo, nu för sjunde gången i rad. I år hålls evenemanget i Folkets hus vid Norra Bantorget i Stockholm och SAMI:s Medlemsservice finns på plats bland utställarna för att svara på dina frågor.

2015-09-27 11:18:11 Arbetsgivare anser att musik är viktigt för arbetsglädje och kreativitet

Vartannat företag som spelar upp musik offentligt anser att musik är viktigt för personalens arbetsglädje och vart tredje företag menar att den bidrar till personalens kreativitet. Musiken fyller olika funktioner i olika verksamheter. Det framgår av en ny undersökning som SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) har genomfört hos bland annat butiker, gym, klubbar och hotell.

2015-09-26 11:08:36 Vad gäller för musik på en arbetsplats? Vi har guiden!

Lyssnar du och dina kollegor på musik eller radio för att få arbetsdagen att gå fortare? Har ni fredagspub på jobbet, motionerar i företagets gym eller samlas framför teven i personalrummet vid viktiga sporthändelser? Om du svarat ja på någon av frågorna kan din arbetsplats behöva betala musikavgift till SAMI. Varför då, undrar du kanske? Lugn, SAMI reder ut begreppen!

2015-09-25 10:51:28 Betala inte för mycket –​ så får du rätt musikavgift

Har du fått mejl eller brev från SAMI om att det är dags att redovisa din musikanvändning, men ännu inte svarat? Då är det hög tid. Får vi ingen redovisning trots påminnelser blir det till slut en schablonberäknad faktura, vilket skapar merjobb för SAMI och allt som oftast innebär det en högre kostnad för alla inblandade. Så hjälp oss att debitera dig en korrekt musikavgift – skicka in din redovisning nu!

Nyhetsbrev

Fyll bara i din e-postadress nedan, så får du också SAMI:s nyhetsbrev!